Ποια είναι τα Smilemarkets

Το δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης SmileMarkets δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2001 χρησιμοποιώντας ως βάση ένα σύνολο 48 ανεξάρτητων καταστημάτων Λιανικής Πώλησης Τροφίμων, τα οποία λειτουργούσαν κάτω από τη σκεπή ενός Ομίλου Αγορών συνεταιριστικού χαρακτήρα χωρίς την ύπαρξη όμως ενιαίας ταυτότητας και εμπορικής πολιτικής.

Με δεδομένα τις νέες τάσεις και ανάγκες που ήταν υπό διαμόρφωση στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά αντίστοιχα, καθώς και την αναγκαιότητα για επιβίωση και διαχρονικότητα των καταστημάτων, διενεργήθηκε μελέτη αποτέλεσμα της οποίας ήταν το εμπορικό μοντέλο των καταστημάτων Smile Markets πρώτης γενιάς. Τα καταστήματα με την παράλληλη υποστήριξη της Ζεύξης Α.Ε. που λειτούργησε το μοντέλο και τις παραμέτρους του διαμορφώθηκαν ανάλογα, και δημιουργήθηκε στην αγορά το δίκτυο Smile Markets.

Τρία χρόνια αργότερα και μετά τη στρατηγική συμφωνία συμμαχίας με τον όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος, το μοντέλο χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία που προήλθε μέσα από τον πρώτο όμιλο λιανικής στην Ευρώπη, αναβαθμίστηκε και διαμορφώθηκε σε ένα πλήρες concept franchise.

Τα Smile Markets είναι καταστήματα τροφίμων 100-250 τετραγωνικών που πουλάνε φρούτα & λαχανικά, γαλακτοκομικά, και είδη παντοπωλείου. Διαθέτουν μια ποικιλία προϊόντων που ανέρχεται στους 3.500-4.500 κωδικούς και μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της οικογένειας στην κατηγορία των αγαθών που προμηθευόμαστε από το τυπικό super market.

Τα Smile Markets επεκτείνονται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise), καθώς και με εταιρικά καταστήματα, σε συγκεκριμένες περιοχές τις Βορείου Ελλάδος. Η επιλογή των σημείων γίνεται από την εταιρεία μας, με βασικό γνώμονα τη βιωσιμότητα του σημείου και την κερδοφορία του καταστήματος. Ο χρόνος κατασκευής ενός καταστήματος δεν ξεπερνά τις 30 εργάσιμες μέρες, ενώ για την ανακατασκευή ενός υπάρχοντος καταστήματος σε Smile Markets ο χρόνος υλοποίησης δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες.