Γνωρίστε το Smile Markets του κ. Σκοντούρογλου στη Θεσσαλονίκη

23/02/2016

Στις αρχές τις δεκαετίας του 80′ οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης άρχισαν να αναζητούν μικρές αγορές στη γειτονιά τους, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες πιο άμεσα, γρήγορα κι αποτελεσματικά. Διαβλέποντας αυτή την ανάγκη ο κύριος Αναστάσιος Σκοντούρογλου ανοίγει μαζί με τον πατέρα του, Μιχάλη, το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στην περιοχή της Μαρτίου που προσιδίαζε σε μπακάλικο.
Το κατάστημα στα επόμενα χρόνια μετεξελίσσεται σε ένα σημείο πώλησης που πρέπει να καλύψει τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες των πελατών της και μετεγκαθίσταται 2 φορές, κάθε φορά και σε μεγαλύτερο χώρο. «Ακόμα και η τελευταία “μετακόμιση” του καταστήματος στην οδό Δ. Γουζέλη 4 πραγματοποιήθηκε ακριβώς για να μπορούμε να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται για πάνω από 30 χρόνια. Γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε το χαμόγελο στη γειτονιά μας!»
Το κατάστημα του κ. Σκοντούρογλου υπήρξε από τα καταστήματα που αποτέλεσαν τον πυρήνα για την ίδρυση της εταιρίας «Ζεύξη Α.Ε.»
Το 2000 με τη συνεργασία της Ζεύξης με τον Όμιλο «Μαρινόπουλος» το κατάστημα αναβαθμίζεται έχοντας πλέον μια πιο πλήρη γκάμα προϊόντων.
Από το 2008 η επιχείρηση ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την οικογένεια, καθώς οι δύο κόρες του κ. Τάσου, Ελπίδα κι Εύα, είναι παρούσες σε κάθε του εξέλιξη.
«Είμαστε μια οικογένεια που είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια της περιοχής. Πολλούς πελάτες μας τους γνωρίζουμε από όταν ήμασταν παιδιά, πολλοί είναι φίλοι μας και συμμαθητές μας. Μεγαλώσαμε μαζί τους. Τώρα έρχονται στο κατάστημα με τα παιδιά τους. Έτσι νιώθουμε ότι είμαστε μέρος μιας παράδοσης και μιας συνέχειας. Απώτερος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτό το συναίσθημα εμπιστοσύνης και να κρατήσουμε εντυπωμένο στις συνειδήσεις των γειτόνων μας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ότι το κατάστημά μας είναι ένα σημείο πώλησης που όπως ξεκίνησε έτσι και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί ποιοτικά και οικονομικά με χαμόγελο».
Το κατάστημα του κ. Σκοντούρογλου έχει αναπτύξει μια πιο εκσυγχρονισμένη δυναμική και για αυτό έχει ενσωματώσει στις υπηρεσίες τους και την κατ’ οίκον διανομή με τη συνδρομή του «δεξιού χεριού» του καταστήματος, τον Αλέξη.
«Η κατ’ οίκον διανομή και η παραγγελία από το τηλέφωνο είναι κάτι που δε μας το ζήτησαν οι πελάτες μας. Το ξεκινήσαμε μόνοι μας για να διευκολύνουμε τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, άτομα με ειδικές ανάγκες. Διαπιστώσαμε όμως ότι είναι όλοι ανεξαιρέτως πάρα πολύ ευχαριστημένοι, άρα είμαστε ευχαριστημένοι κι εμείς!»
«Σε κάθε περίπτωση οι ανάγκες ή οι επιθυμίες των πελατών μας μαζί με την όποια οικονομική και κοινωνική εξέλιξη μας δείχνουν το δρόμο για την ανανέωση και την αλλαγή.»

  • To κατάστημα του κ. Σκοντούρογλου
  • Smile Markets, Δ. Γουζέλη 4, Θεσσαλονίκη (περιοχή Μαρτίου)
  • Ο κ. Τάσος, οι κόρες του, Ελπίδα κι Εύα και ο συνεργάτης του καταστήματος, Αλέξης