Γνωρίστε το Smile Markets στη Νέα Μάδυτο του Δήμου Βόλβης!

02/02/2016

Φέτος το κατάστημα του κ. Τσίφτη γιορτάζει τον 90ο χρόνο λειτουργίας του. Είναι ένα από πρώτα καταστήματα Smile Markets που μπαίνει στην τότε κοινοπραξία της Ζεύξης το 1999 και φυσικά αργότερα ενσωματώνεται μαζί με άλλα στον Όμιλο «Μαρινόπουλους.
Είναι επίσης ένα από τα ιστορικότερα καταστήματα της Βορείου Ελλάδος, καθώς εγκαθιδρύεται το 1925 από τον Ιωάννη Χ. Τσίφτη, τον προπάππου του σημερινού ιδιοκτήτη, ως ένα μικρό μπακάλικο στη Νέα Μάδυτο, οικισμός που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή την ίδια περίπου εποχή. Το μαγαζί του κ. Τσίφτη δεν έκλεισε ούτε στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου.
Πολύ γρήγορα εξελίσσεται σε ένα από τα καταστήματα που εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των κατοίκων. Το 1945 αναλαμβάνει τη διαχείριση ο Χαράλαμπος Ι. Τσίφτης ο πρεσβύτερος και λόγω αιφνίδιου του θανάτου αναλαμβάνει στα 14 μόλις χρόνια του ο γιος του Ιωάννης Χ. Τσίφτης. Ο Ιωάννης Χ. Τσίφτης θέλοντας να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο κόσμο αποφασίζει να γίνει η μετεγκατάστασή του καταστήματος σε έναν χώρο 200 τ.μ. το 1987 στον κεντρικό δρόμο του χωριού στο ύψος της πλατείας και πλέον με τον κ. Ιωάννη Χ. Τσίφτη στο τιμόνι του καταστήματος γίνεται ένα από τα πιο σύγχρονα παντοπωλεία της περιοχής. Η ενσωμάτωση στο συνεταιρισμό των Smile Markets το 1999 συνοδεύεται και από μια ριζική ανακαίνιση εσωτερικά κι εξωτερικά.
«Προτεραιότητά μας είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών μας πάντα με χαμόγελο, κάτι που χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο στις μέρες μας. Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία. Θέλουμε όποιος ψωνίζει από τα Smile Markets στη Νέα Μάδυτο να έχει να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων είτε αυτά συγκαταλέγονται στα «παραδοσιακά» προϊόντα είτε στα πιο εκσυγχρονισμένα. Σκοπός μας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των πελατών μας ανεξαρτήτως των καταναλωτικών τους απαιτήσεων.»

  • To κατάστημα του κ. Τσίφτη στα εγκαίνια μετά τη μετεγκατάστασή του.
  • Οι 4 γενιές ιδιοκτητών στο Smile Markets Νέας Μαδύτου
  • Κειμήλιο του καταστήματος, η ζυγαριά από το 1925.